Home / Agenda

2024 AGENDA

 
Bookmarks Download Complete Agenda

07:30 - 18:00

630 Minutes

Registration open

GICC South Lobby Sponsored by

08:00 - 16:30

510 Minutes

All-Day Beverages

Sponsored by

08:00 - 08:30

30 Minutes

Special Programming: Workshop Breakfast Roundtable

08:30

09:15

09:15 - 09:45

30 Minutes

Lobby Stage: Riding the Tech Wave: Online Marketplace Trailblazers

Sponsored by Reibus

Riding the Tech Wave: Online Marketplace Trailblazers" highlights the visionary leaders driving transformation in the metals industry through advanced technology. This panel discussion will delve into how innovations such as AI are addressing significant challenges within the industry while simultaneously drawing in the younger workforce that is crucial for its future. By examining these technological advancements, the panel aims to reveal the dual benefits of problem-solving and talent attraction that are reshaping the industry's landscape.

 

View More
Speakers

09:45

09:45 - 10:00

15 Minutes

Break

10:00 - 10:45

45 Minutes

Pre-Conference Workshop on Risk Management

Sponsored by

CME Group will lead a discussion to look at the market dynamics that are driving prices today. The past several years has seen unprecedented volatility in the steel industry and that appears to be here to stay for the foreseeable future.  Firms that have a hedging program in place, or at the very least understand the dynamics of price risk management, have a competitive advantage.  Panelists from across the steel market will highlight strategies to better understand what futures and options can do for you.

 

View More
Speakers
Moderators

10:45 - 11:00

15 Minutes

Break

Sponsored by

11:00 - 11:45

45 Minutes

Pre-Conference Workshop: Technology Adoption in an Everchanging World

Sponsored by

The pace of technology changes continues to accelerate. Even with a decade of increasing technology investment by metals companies, each month seems to bring a new, shiny technology that everyone must have. Join this session to learn more about how your peers have invested in technology over the last decade, what they are planning to do in the next decade, and lessons learned from these experiences. 

 

View More
Speakers
Moderator

11:45 - 13:00

75 Minutes

Lunch

Sponsored by

13:00 - 13:30

30 Minutes

Opening of the Conference

Welcome to the 14th Annual SMU Steel Summit Conference

What Do You Think? Interactive Audience Poll

View More
Speakers

14:30 - 14:45

15 Minutes

Break

Sponsored by

15:45 - 16:30

45 Minutes

Fireside Chat with Barry Schneider from Steel Dynamics Inc. (SDI)

Speakers
Moderators

16:30 - 18:00

90 Minutes

Networking Reception

Sponsored by

18:00 - 18:00

0 Minutes

End of Day 1

07:30 - 16:30

540 Minutes

All-Day Beverages

Sponsored by

07:30 - 08:30

60 Minutes

Continental Breakfast

Sponsored by

07:30 - 18:00

630 Minutes

Registration open

GICC South Lobby Sponsored by

08:30 - 08:45

15 Minutes

Opening Comments

Speakers

09:30

09:30 - 10:15

45 Minutes

Fireside Chat with Zekelman Industries CEO, Barry Zekelman

Speakers
Moderators

10:15 - 10:35

20 Minutes

Break

Sponsored by

10:35 - 11:45

70 Minutes

Keynote Speaker: The Good, The Bad and The Ugly

Has the Federal Reserve successfully engineered a soft landing?  Or is the confluence of geopolitical conflict, a presidential election, rising consumer debt levels, and still high interest rates conspiring to produce an economic downturn in the short term?  It is difficult to know whether 2025 will be a good year – but one thing is clear – it will be a very interesting one.  This presentation will supply in-depth analysis of major factors shaping economic outcomes, including interest rates, global conflict, wage dynamics, business confidence, and demographics.  It will then turn toward a forecast for the coming year, highlighting the major risks that economic stakeholders will likely encounter.

View More
Speakers

11:45 - 13:00

75 Minutes

Lunch

Sponsored by Target Steel

13:00

13:00 - 13:45

45 Minutes

End User Panel: : What’s Cooking in Appliances

We’ll turn up the heat on one of the major consumers of flat-rolled steel. Join us as we discuss the domestic appliance industry, and how legislation on energy will impact production. Are new energy policies putting heat on the production and design of products?  Where will demand land with the sluggish residential construction sector.  We’ll also discuss what new and innovative changes are happening now and plans for the future.

View More
Speakers
Moderator

13:45 - 14:30

45 Minutes

Trade Panel: Near Shore, Far Shore, Sea Shore

Join us for a lively session where we will examine the trade policies in the coming year and potential impacts of the current or a new administration.

View More
Speakers
Moderator

14:30

14:30 - 14:45

15 Minutes

Presentation of NexGen Leadership Award

Sponsored by

The award will be presented by

View More
Speakers

14:45 - 15:05

20 Minutes

Break

15:05 - 15:50

45 Minutes

Recycled Metals and Metallics: Sorting it All Out

Speakers
Moderators

15:50 - 16:35

45 Minutes

Fireside Chat: A Conversation With Stelco CEO Alan Kestenbaum

Speakers

16:35 - 18:00

85 Minutes

Networking Reception

Sponsored by
AkzoNobel Coatings, AISI, Steel Warehouse & Brown Gibbons Lang & Company

View More

07:30 - 13:00

330 Minutes

All-Day Beverages

Sponsored by

07:30 - 08:30

60 Minutes

Continental Breakfast

Sponsored by

07:30 - 13:00

330 Minutes

Registration open

GICC South Lobby Sponsored by

08:00 - 08:30

30 Minutes

Second Stage: The Artful Deal: M&A, Lending and the Future of Your Steel Business

Speakers

08:30 - 08:45

15 Minutes

Opening Comments and Announcements

Speakers

10:15 - 11:00

45 Minutes

TBD

With the large expansion of AI and demand from the technology sector, we’ll explore the availability of power, demand on servers, and how it may impact the spectrum of steel making.

View More

11:00 - 11:20

20 Minutes

Break

Sponsored by

12:05 - 13:20

75 Minutes

Keynote Presentation

Speakers

13:20 - 13:30

10 Minutes

Final Thoughts

One of your favorite articles in the Steel Market Update Newsletter, Live!

View More
Speakers

13:30 - 14:30

60 Minutes

Lunch

Sponsored by

Close of Conference

Download 26 Aug 2024 Agenda Download Completed Agenda